Development retrospective

Mill View was an exclusive development of 4 executive family homes nestled between Parkgate, the only coastal resort in Cheshire and the historic market town of Neston. Prior to development the site was a steel fabrications business with a number of unsightly corrugated iron buildings. Situated on Leighton Road behind The Old Mill, a listed building, the site was quite an eyesore and the redevelopment by Archway Homes gave both the new homes and The Old Mill a far more desirable setting.

There were three different house types on this development with two of them, the Larch and the Willow being specifically designed for Mill View. The Sycamore was an existing house design but was enlarged to allow for the study to be suitable for using as a dining room if desired. It was also slightly redesigned externally at the request of the planner and conservation officer who wanted to emulate the streamlined shape of The Mill. Consequently, the bay window in the living room was extended all the way up the front of the house.

Each of these homes was carefully designed for the modern way of living with a generous open plan kitchen diner and family area intended to be the hub of family activity. As a minimum they all had a well-proportioned living room, study/dining room, separate utility room and cloakroom, while upstairs provided four double bedrooms, two of which had en suites, as well as a family bathroom. The Willow, the largest of the properties, additionally had a separate study, a fifth double bedroom, three en suites, a dressing room and a double garage. Modern kitchen designs with Neff appliances and granite worktops, Twyfords white sanitary ware in the bathrooms, chrome accessories throughout and Oak staircases with matching Oak veneered doors were just part of Archway's high specification and all came as standard.

These homes were the largest and most prestigious that Archway Homes had built to date and the development was completed, with all the homes sold and occupied with the space of 12 months.

Customer comments: "We have felt instantly at home in our new house. It feels 'right'. Thank you for helping us to realise a dream."

Mill View Features

4 executive homes4 executive homes

4/5 bedrooms4/5 bedrooms

3/4 bathrooms3/4 bathrooms

Neff integrated appliancesNeff integrated appliances

Oak laminate internal doorsOak laminate internal doors

Traditional buildTraditional build